NO
Hjem > Aspeketer om satellitt Internett

Aspeketer om satellitt Internett

Internett via satellitt er en god og sikker løsning for internettilgang uten bakkenett, som ofte skaper ustabile forhold. Denne metoden gir dekning over hele landet; også i utkantstrøk på hytta eller på vannet. Satellittbredbånd har god overføringskapasitet, garantert tilgjengelighet og sikkerhet. Den såkalte KA-SAT satellitten som benyttes kommuniserer med smale stråler. Dette betyr at frekvensene kan brukes om igjen og resulterer derved i mer kostnadseffektiv bruk. Internet via satellitt har en total kapasitet som er 30 ganger høyere enn de tradisjonelle satellittene og når ut til hele Norge. KA – båndet som benyttes for denne typen satellittbredbånd kan sender en mer konsentrert mengde informasjon gjennom smalere stråler enn den tidligere benyttede båndtypen KU. Dette betyr at flere abonnenter kan koble seg på samme satellitt, og prisen reduseres derfor betydelig for hver enkelt bruker.

Slik fungerer internett via satellitt

Internett via satellitt benytter signaler via luftrommet og krever ingen eksisterende telefonlinje. KA-båndet har høyere frekvenser enn KU-båndet som tidligere ble benyttet for TV med satellitt. KA-båndet spesialiserer seg på interaktive tjenester med smale stråler og resirkulerbare frekvenser. Via en parabolantenne sendes signaler til en KA-satellitt som er plassert over ekvator. Signalene mottas derfra av en nettleverandør som videresender dem til mottakeren. I dette systemet foregår opp- og nedlastning samtidig. Resultatet er internett via satellitt med et toveis-signalsystem som gir høy netthastiget og gode nedlastningsmuligheter. Denne løsningen krever kun en parabolantenne og et modem koblet til telefonen.

Tooway

Tooway er et selskap med forskjellige tilbud for internett via satellitt. Deres hovedfokus er å kunne tilby internett over hele landet, det være seg på hytta på fjellet eller i båten på vannet – målet er å nå ut til alle landets hjørner. Tooway har også tatt hensyn til helseaspektet for bruk av satellitter for internett. Ifølge International Commission for the Protection against Non-Ionizing Radiation (ICNIRP) er signalene fra KA-båndet ikke helseskadelige.

En løsning fra Eutelsat

RASKT

Satellittbredbånd rett hjem til deg

FOR ALLE

Fleksible priser for enhver lommebok

OVERALT

Tilgjengelig overalt i Norge, uansett hvor du bor

Enkelt

Du trenger bare å koble satellittmodemet til datamaskinen!

Slik fungerer Internett via satellitt, Bredbånd via satellitt, Et alternativ til ADSL, Internett i områder uten dekning, Internett på hytta, Økonomisk støtte til Internett, Tooway Satelitt Bredbånd, Bredbånd Norge, Bredband via parabol, Internett via parabol, Satellitt internett.