NO
Hjem > Slik fungerer Internett via satellitt > Internett i hvite flekker

Internett i hvite flekker

Internett-tilgang i “hvite flekker”

Hva menes med en hvit flekk?
I telekombransjen snakker man om en hvit flekk, dvs. et område uten muligheter for elektronisk kommunikasjon. De fleste av disse hvite flekkene befinner seg i grisgrendte strøk og er geografisk isolert fra andre befolkningssentre.

Det finnes to typer hvite flekker, hvite flekker mht. mobildekning og hvite flekker mht. bredbånd.

Den første typen dreier seg om steder uten dekning av noe mobilnettverk.
Den andre typen – som er mest interessant i vår sammenheng – dreier seg om områder uten høyhastighets Internett-dekning av en Internett-leverandør.

I 3. kvartal 2013 fantes det 77,5 private bredbåndstilkoblinger per 100 husholdninger, så det er fortsatt en stor andel “hvite flekker”. Og siden Internett har blitt så viktig i hverdagen (til arbeid, studier og hverdagslige oppgaver), betyr det at det er en viktig faktor å ta hensyn til når man skal flytte. Det er derfor viktig å undersøke om du kan få bredbånd på adressen du skal flytte til. Dette kan du gjøre kostnadsfritt ved å kontakte en leverandør eller bruke et nettsted som spesialiserer seg på å undersøke dette for deg.

Er det noe jeg kan gjøre hvis jeg bor i en “hvit flekk”?
Ja, heldigvis finnes det andre måter å få tilgang til høyhastighets-Internett på. Det mest populære alternativet til tradisjonelt bredbånd er en tilkobling til satellittbredbånd.

Regjeringen Stoltenbergs ambisjoner innen bredbånd gikk ut på å “fortsette arbeidet for å tilrettelegge for bredbånd med tilstrekkelig kapasitet til å møte fremtidige behov innen skole, helse, næringsliv og husholdninger i hele landet”. Siden har det kommet til en rekke nye løsninger, inkludert satellitt-Internett for områder uten bredbåndsdekning. Satellitt-Internett gir nå høyere og høyere hastighet til svært overkommelige priser. Et resultat av dette er at denne typen tilkobling er i ferd med å bli mer og mer populær og stadig rimeligere.

Dessuten er det ingen forskjell mellom en satellittilkobling og en tradisjonell bredbåndstilkobling.

Satellitteknologien dekker ikke alle hvite flekker ennå, og de som bor i disse områdene, kan i stedet bruke trådløs Internett-teknologi, der data sendes via radiobølger over flere kilometer. WiMAX-teknologien er også i ferd med å bli utbygd. Denne er basert på det samme prinsippet, men har en rekkevidde på flere titalls mil.

Enkelte grisgrendte strøk bruker også strømnettilkoblinger, som gir en Internett-tilkobling med omtrent samme hastighet som tradisjonelt bredbånd, men bruker det nasjonale strømnettet til å sende data.

Med Tooway kan du nå få tilgang til Internett i hvite flekker

 .

En løsning fra Eutelsat

RASKT

Satellittbredbånd rett hjem til deg

FOR ALLE

Fleksible priser for enhver lommebok

OVERALT

Tilgjengelig overalt i Norge, uansett hvor du bor

Enkelt

Du trenger bare å koble satellittmodemet til datamaskinen!

Slik fungerer Internett via satellitt, Bredbånd via satellitt, Et alternativ til ADSL, Internett i områder uten dekning, Internett på hytta, Økonomisk støtte til Internett, Tooway Satelitt Bredbånd, Bredbånd Norge, Bredband via parabol, Internett via parabol, Satellitt internett.