NO
Hjem > Slik fungerer Internett via satellitt > Bredbånd via satellitt

Bredbånd via satellitt

Båndbredde med Internett via satellitt

 

Når du skal velge Internett-leverandør, er det ikke bare pris du må ta hensyn til. Båndbredde og hastighet er også viktige faktorer som kan være avgjørende for valget. Hvis du vil unngå tregt Internett, er det enklest å velge Internett via satellitt.

Båndbredde – en stor utfordring
Hvis du bor langt unna telefonsentralen, hva gjør du med de lave hastighetene du får gjennom det analoge telefoninettet, eller den lave båndbredden du får med bredbånd? Uansett om du prøver å streame en video på nettet eller drive en virksomhet ved hjelp av PC-en – tregt Internett er et virkelig problem som ingen ønsker å ha. Spørreundersøkelser tyder på at rundt 45 % av forbrukere i Europa ønsker at Internett-leverandøren deres skal tilby en raskere tilkobling. Løsningen er å gå over til en satellittbasert Internett-tilkobling. Så tidlig som i år 2000 lå hastighetene for satellitt-Internett på 33 kbps. I dag ligger nedlastingshastighetene så høyt som på 20 mbps, og opplastingshastighetene på 6 mbps, sammenlignet med litt over 8 mbps på det høyeste for telefonlinjebaserte tilkoblinger. Dette gir helt nye muligheter for de husholdningene i Norge som fremdeles er uten raskt bredbånd.

Hvordan fungerer det?
Satellittbasert Internett-teknologi gir ikke bare høyere båndbredde.
I motsetning til med mange andre typer Internett-tilkoblinger, kreves det ingen telefonlinje med satellitteknologi. Utgående data sendes direkte til satellitten via parabolantennen. Disse mottas deretter av Internett-leverandøren, som sender de relevante innkommende dataene direkte til kunden via satellitt. Dagene med tregt Internett, høye telefonregninger, permanente nettilkoblinger og bakkebaserte tilkoblinger er over. Alle har opplevd hvor frustrerende det kan være å vente mer eller mindre tålmodig fremfor en skjerm på at filer skal lastes ned. Det kan dreie seg om dårlig dekning, nettverksproblemer eller geografiske begrensninger, særlig for telefonbaserte tilkoblinger. Selv om Internett er verdens raskeste kommunikasjonsmetode, kan tekniske problemer som dette enkelt løses ved å gå over til satellittbredbånd – den eneste teknologien som i dag dekker alle områder og ikke krever noen bakkeinstallasjon.

Hvordan får jeg det?
Internett har blitt en nødvendighet. Likevel finnes det fortsatt områder i Norge uten tilgang til bredbånd, 3G eller WiMAX. Det finnes økonomiske støtteordninger enkelte steder for kjøp av utstyr til satellittilkoblinger (parabolantenne, modem, kabler og selve installasjonen). Dermed blir det enklere å få råd til satellittbredbånd. Enkelte steder har man også innført støtteordninger for satellitt-Internett for privatpersoner – og i noen tilfeller bedrifter – som ikke har mulighet for å få bredbånd. Disse støttepakkene kan variere fra 900 til 4000 kroner og er uvurderlige når det gjelder å bidra til at folk slipper problemet med lave hastigheter forbundet med analoge telefonbaserte tilkoblinger.

Hvilken pakke skal jeg velge?

Du kan bruke Tooway-kalkulatoren for å finne ut nøyaktig hvilken pakke som passer for deg.

Du kan også snakke direkte med en Tooway-kunderådgiver hvis du foretrekker det..

En løsning fra Eutelsat

RASKT

Satellittbredbånd rett hjem til deg

FOR ALLE

Fleksible priser for enhver lommebok

OVERALT

Tilgjengelig overalt i Norge, uansett hvor du bor

Enkelt

Du trenger bare å koble satellittmodemet til datamaskinen!

Slik fungerer Internett via satellitt, Bredbånd via satellitt, Et alternativ til ADSL, Internett i områder uten dekning, Internett på hytta, Økonomisk støtte til Internett, Tooway Satelitt Bredbånd, Bredbånd Norge, Bredband via parabol, Internett via parabol, Satellitt internett.