NO
Hjem > Slik fungerer Internett via satellitt > Alternativet til ADSL

Alternativet til ADSL

Alternativet til bakkebasert bredbånd

 

Du har sikkert sett en hel rekke annonser for bredbåndstilbud i aviser, radio og på TV, hvert av dem angivelig bedre enn det andre. Denne typen Internett-teknologi dekker imidlertid ikke hele Norge. Hvis området du bor i, ikke dekkes, og du derfor ikke kan få bredbånd hjemme, hvilke alternativer har du? I denne artikkelen skal vi se på hvordan Internett via satellitt har blitt mer og mer populært, og hvordan det ikke har de samme begrensningene som bakkebasert bredbånd har.

 

Områder uten bredbåndsdekning
I henhold til Statistisk sentralbyrå hadde 77,5 % av husholdninger i Norge tilgang til fast bredbånd i 3. kvartal 2013. Det er mange som bor for langt unna den lokale telefonsentralen til å kunne få bredbånd. Disse personene er altså ikke med i dette tallet. Det store flertallet av disse bor i små bygder. Det finnes mange områder i små bygder i Norge uten tilgang til fast bredbånd. Disse områdene kalles også “hvite flekker”.

 

Alternativer

Husholdninger i disse områdene har tre alternativer. Det første er å gå for tilkoblinger med lav hastighet, noe som gjør at brukeren ikke får tilgang til mange av de funksjonene Internett har å by på i dag. Det andre er å vente på at WiMAX-teknologien bygges ut i området, en slags “super-Wi-Fi” som gir høyere hastighet. Det tredje er å gå over til satellittbredbånd.

 

Satellittbredbånd

Dette er i ferd med å bli mer og mer populært i grisgrendte strøk og gir husholdninger i disse områdene en enkel og effektiv måte å koble seg til Internett på. Satellitt-Internett har dessuten blitt mer konkurransedyktig sammenlignet med tradisjonelt bredbånd.

Satellitt-Internett har også en annen fordel ved at brukeren ikke lenger trenger å ha noen telefonlinje. Dette er et stort pluss for personer som har mobiltelefon og ikke lenger har behov for fasttelefon for å kunne ringe.

Satellitteknologien innebærer at du kan installere en Internett-tilkobling på hytta på fjellet uten ekstrakostnader for tilkobling. I mange tilfeller får du høyere hastighet med satellittbaserte tilkoblinger enn med tradisjonelt bredbånd.

Hvis du skal flytte til et område uten ADSL-bredbånd, trenger du ikke bekymre deg. Du kan bare gå over til en satellittbasert tilkobling i stedet. I motsetning til det mange nordmenn tror, er det ikke lenger katastrofe å ikke ha tilgang til bredbånd. Det finnes et fullgodt alternativ til ADSL-bredbånd.

 

Hvilken pakke skal jeg velge?

Du kan bruke Tooway-kalkulatoren for å finne ut nøyaktig hvilken pakke som passer for deg.

Du kan også snakke direkte med en Tooway-kunderådgiver hvis du foretrekker det..

En løsning fra Eutelsat

RASKT

Satellittbredbånd rett hjem til deg

FOR ALLE

Fleksible priser for enhver lommebok

OVERALT

Tilgjengelig overalt i Norge, uansett hvor du bor

Enkelt

Du trenger bare å koble satellittmodemet til datamaskinen!

Slik fungerer Internett via satellitt, Bredbånd via satellitt, Et alternativ til ADSL, Internett i områder uten dekning, Internett på hytta, Økonomisk støtte til Internett, Tooway Satelitt Bredbånd, Bredbånd Norge, Bredband via parabol, Internett via parabol, Satellitt internett.