NO
Hjem > Slik fungerer Internett via satellitt

Slik fungerer Internett via satellitt

ADSL, eller bredbånd, den første Internett-teknologien med høyere hastighet, har vært dominerende på markedet i flere år. Sakte, men sikkert har den imidlertid måttet overlate plassen til satellittbredbånd, hovedsakelig fordi denne har den store fordelen at den dekker så å si alle områder ved at den ikke er avhengig av det kablede telekomnettverket.

Hvordan fungerer Internett via satellitt?

Det finnes to teknologier for å opprette en forbindelse mellom en satellitt og et tilkoblingspunkt på bakken. Denne forbindelsen kan være enveis eller toveis.

1) Internett-tilkobling med bakketilkobling

Vi kaller det også en enveis Internett-tilkobling via satellitt. Denne typen tilkobling krever at man har en fasttelefonlinje. Dette var den første teknologien for å koble seg til Internett via satellitt som kom.

Når du bruker Internett med en enveistilkobling, sendes dataene ut gjennom telefonlinjen, og dataene som mottas, passerer via satellitten. Satellitten dekker store landområder og gjør dermed at husstander i områder som tidligere ikke har hatt mulighet for å få høyhastighets-Internett, nå kan få det.

Men når man samtidig må bruke en telefonlinje for å sikre den utgående trafikken, reduserer det datahastigheten. Dessuten må telefonforbindelsen alltid være aktiv.

Man har derfor sett en nedgang i enveis Internett-tilkoblinger via satellitt de siste årene, og det spås at denne teknologien kommer til å forsvinne til fordel for en bedre en, nemlig toveisteknologien via satellitt.

2) Toveis Internett-tilkobling via satellitt

Vi snakker om Tooway-løsningen. Med denne trenger du ikke lenger den nevnte telefonlinjen. Dataene går ikke lenger gjennom telefonlinjen, men sendes direkte fra parabolantennen til satellitten. På den måten er Internett-tilkoblingen alltid tilgjengelig i alle områdene som dekkes av satellitten, i likhet med enveistilkoblingen, men hastighetene er mye høyere.

Det finnes ingen bakketilkoblinger, alt skjer via satellitten. Du får derfor heller ingen telefonregning, ettersom det ikke lenger er noen forbindelse mellom Internett og telefonen. Du kommer derfor heller ikke til å oppleve at nettet er nede.

En løsning fra Eutelsat

RASKT

Satellittbredbånd rett hjem til deg

FOR ALLE

Fleksible priser for enhver lommebok

OVERALT

Tilgjengelig overalt i Norge, uansett hvor du bor

Enkelt

Du trenger bare å koble satellittmodemet til datamaskinen!

Slik fungerer Internett via satellitt, Bredbånd via satellitt, Et alternativ til ADSL, Internett i områder uten dekning, Internett på hytta, Økonomisk støtte til Internett, Tooway Satelitt Bredbånd, Bredbånd Norge, Bredband via parabol, Internett via parabol, Satellitt internett.